چهارشنبه 21 آذر 1397 ساعت 11:39  

پلو دال هندی

امتیاز کاربر: / 2
بدخوب 
پلو دال هندی مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:
  • برنج= 5 پیمانه
  • گوشت چرخ كرده= نیم كیلو
  • گشنیز= یك دسته
  • دال قرمز= 2 پیمانه
  • پیاز= 3 عدد
  • سیر= 10 حبه سیر درشت
  • رب گوجه فرنگی= 3قاشق غذاخوری پر
  • زرد چوبه= 3قاشق چایخوری پر
  • ادویه كاری= 3قاشق چایخوری
  • ودر فلفل قرمز= به میزان لازم البته این غذا هندی است و كمی تند تر ازغذای ما ایرانیها میباشد.
  • زعفران آب كرده =2 قاشق مرباخوری
  • نمك= به میزان لازم
  • ماست 1= پیمانه
  • تخم مرغ كامل= 1عدد
  • روغن مایع= به میزان لازم
طرز تهیه
یك دسته گشنیز را پاك كرده و میشوییم و سپس آنرا ریز خورد می كنیم و كنار می گداریم. سپس برنج رابا 1 قاشق غذاخوری نمك آبكش كرده و كنار میگداریم. ( برنج كمی نرم باشد) سپس دال را با مقداری آب و حبه های سیر درون قابلمه كوچكی ریخته و میپزیم تا زمانیكه كاملا پخته شده و آب آن بخوردش رود سپس آنرا كمی با گوشتكوب كمی می كوبیم تا سیرها درون دال كاملا له شوند و سپس آنرا كنار می گذاریم. در ماهیتابه كوچكی 1 عدد پیاز را با كمی روغن سرخ كرده و 1.5 قاشق غذاخوری پر رب گوجه و كمی نمك و 1 قاشق چایخوری زردچوبه وكمی فلفل و 1 قاشق چایخوری ادویه كاری اضافه كرده! وتفت داده سپس آنرا به ظرف مخلوط دال و سیر اضافه نموده تا مایع دال غلیظی بدست آید و آنرا كنار میگداریم سپس در ماهیتابه ای جداگانه روغن ریخته و گوشت چرخ كرده را نیز با 2 عدد پیازو نمك و مقداری فلفل و2 قاشق چایخوری زردچوبه و 2 قاشق چایخوری ادویه كاری و 1.5 قاشق غذا خوری پر رب گوجه فرنگی سرخ كرده و در آخر گشنیز های خرد شده را با گوشت مخلوط كرده و كنارمی گذریم. ( نیازی به سرخ شدن سبزی با گوشت نمی باشد تا عطر آن حفظ شود). اكنون برنجی را كه قبلا آبكش كرده اید با 1 عدد تخم مرغ و 1 پیمانه ماست و2 قاشق زعفران آبكرده مخلوط كرده و یك سوم آنرا در ظرف پیركس بزرگ كه ته آن كمی روغن اضافه كرده اید ریخته و آنرا كاملا ته ظرف پهن می كنیم. سپس 2 قاشق غذاخوری از مایع گوشت را كنار گذاشته و بقیه موادر را روی برنج ریخته و آنرا بصورت یك لایه روی آن پهن مینماییم. پس از آن2 قاشق غذاخوری از دال را كنار گذاشته و بقیه آنرا توی ظرف ریخته و بصورت یك لایه روی گوشت را می پوشانیم. در مرحله بعدی مقدار برنج باقیمانده را روی مواد ریخته و آنرا پهن می نماییم تا كاملا روی دال پوشانیده شود. در مرحله آخر روی برنج را با گوشت و دال كنار گذاشته بصورت رشته های مورب تزیین كرده و در ظرف را گذاشته و در صورتیكه ظرف شما بدون در بود آنرا با فویل پوشانده و در فری كه از قبل با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم شده به مدت 1 ساعت بپزید.سپس از فر بیرون آورده در آنرا برداشته ومدت 10 دقیقه بگذارید سرد شود و پس از آن با همان ظرف روی سفره گذاشته و آنرا با كفگیر برش داده و سرو نمایید. تذكر : چنانچه ظرف پیركس شما باندازه كافی بزرگ نبود می توانید با كم كردن مقدار مواد مورد نیاز متناسب با ظرف خود این غذا را تهیه نمایید. پیشنهاد: شاید تهیه این پلو كمی وقت گیر باشد ولی پس از تهیه این غذای خوشمزه شما هم به این نتیجه می رسید که خوردن یك غذای تزیین شده و خوشمزه در كنار خانواده ارزش كمی وقت گذاشتن را دارد .